Taulant Balla propozon ndryshime në Kodin Rrugor, sa do jetë vlefshmëria e patentave – Stop
Lajme, Të Gjitha

Taulant Balla propozon ndryshime në Kodin Rrugor, sa do jetë vlefshmëria e patentave

Balla propozon ndryshime në Kodin Rrugor, sa do jetë vlefshmëria e patentave

Në draftin e paraqitur në Kuvend, parashikohet që shoferët deri në 70 vjeç, do të kenë patentë me vlefshmëri 5 vjet më shumë se ajo aktualja, pra nga 10 vite që është vlefshmëria e patentave aktualisht shkon deri në 15 vjet.

“Lejedrejtimet e mjeteve të kategorive AM, A1, A2, A, B1, B dhe BE, sipas grup moshave, janë të vlefshme për: 15 vjet, nëse janë lëshuar apo konfirmuar për persona deri në moshën 70 vjeç”, thuhet në propozimin e Ballës.

“Për personat mbi 70 vjeç konfirmimi i vlefshmërisë së lejes së drejtimit bëhet duke dorëzuar certifikatë mjekësore të lëshuar nga një prej organeve mjekësore të përmendura në pikën 2 të nenit 117, jo më shumë se gjashtë muaj përpara, nga e cila të rezultojë që zotëruesi i kësaj certifikate plotëson të gjitha kërkesat fizike e psikike të kërkuara”, vijon më tej drafti.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *