Vuçiç: Albin Kurti ëndërron të jetë si Enver Hoxha

Akuza Albin Kurtit se po vepron me metodat e ish-diktatorit komunist

Presidenti Vuçiç ka folur me tone pesimiste për situatën në Kosovë dhe që sipas tij është e rëndë sepse serbët po arrestohen çdo ditë. Sipas tij Albin Kurti është një njeri irracional, i cili nuk dëshiron paqe, por po kërkon që të bëhet Enver Hoxha i ri.

“Albin Kurti po kërkon që të bëhet Enver Hoxha i ri. Kemi të bëjmë me një njeri irracional, i cili nuk dëshiron paqe. Ëndrra e jetës së tij është që të dëbojë serbët dhe të bashkojë Kosovën dhe Shqipërinë. Kjo kërcënon paqen dhe stabilitetin. Në këto kushte serbët e kanë gjithnjë e më të vështirë të jetojnë. Dhe shpresoj që në dy-tre muajt e ardhshëm situata të paktën të mos përkeqësohet.”

Vuçiç u ankua se Kurti nuk u shpall “non grata” siç ndodhi me Milan Radojiçiqit dhe Aleksandar Vulin.

“A i kanë vendosur sanksione Kurtit, apo janë thjesht sugjerime. Serbët po persekutohen, vetëm ata u sanksionuan. Në Bosnje Hercegovinë sipas tyre e kanë fajin vetëm serbët. Pra, a mendoni se është e mundur? Në Beograd e kanë fajësuar Aleksandar Vulinin sepse mendojnë se ai është rusofil. Ne nga amerikanët morëm vetëm përgjigje të paqarta lidhur me arsyet e sanksionimit të tij.”

Vuçiç ju premtoi serbëve se deri në fund të vitit 2025, paga mesatare do të jetë mbi 1000 Euro, ndërsa pensioni do të jetë mbi 450 Euro.

Të Fundit