“Vizitë frymëzuese në Vlorë dhe Fier”, Ambasadorja Yuri Kim: Sa më shumë vende vizitoj, aq më shumë e dua Shqipërinë!

Ambasadorja e SHBA në Shqipëri, Yuri Kim, ka vizituar dy qytete, Vlorën e Fierin.

“Shijen” të vizitës në këto qytete, ajo e ka pasqyruar edhe përmes rrjeteve sociale, ku ka ndarë foto nga takimet me banorët e komuniteteve atje.

Ambasadorja Kim shprehet se ndihet mirë që SHBA ka rinovuar një klinikë në Risili, në të cilën kurohen banorët e fshatit.

Gjithashtu thekson, se përshtypje pozitive, i lanë edhe takimet me të rinjtë, të cilët për herë të parë do të votojnë në zgjedhjet e prillit.

 

 

Njoftimi i Ambasdës Amerikane:

| “Vizitë frymëzuese në Vlorë, Risili & Fieri. Drejtuesit e shoqërisë civile më thanë se si ata kishin kapërcyer sfidat e Covid-it për të vijuar punën e tyre. Pashë se si SHBA po ndihmojnë për të rinovuar një klinikë në Risili, në mënyrë që banorët e fshatit të kenë kujdes shëndetësor.

Më lanë shumë përshtypje të rinjtë të cilët diskutuan se si planifikojnë të ushtrojnë të drejtën për të votuar për herë të parë në jetën e tyre, cilat janë shqetësimet e tyre dhe çfarë shpresojnë për të ardhmen e vendit të tyre. Sa më shumë vende të vizitoj, sa më shumë njerëz që takoj, aq më shumë e “! Ambasadorja e SHBA Yuri Kim

| “Inspiring visit to Vlora, Risili & Fieri. Civil society leaders told me hoë they had overcome challenges of Covid to continue their ëork. I saë hoë is helping to renovate a clinic in Risili so that villagers can have health care.

Impressed by young people ëho discussed hoë they plan to exercise their right to vote for the first time in their lives, ëhat their concerns are, and ëhat they hope for the future of their country. The more places I visit, the more people I meet, the more I !” -U.S. Ambassador Yuri Kim

Të Fundit