“Titani” del në breg i copëtuar, publikohen fotot e para të nëndetëses

Për herë të parë janë shfaqur pjesë të nëndetëses turistike që shpërtheu e cila shpërtheu duke i marrë jetën 5 personave që donin të eksplononin Titanikun.

Mbetjet metalike nga nëndetësja Titan u shkarkuan nga anija Horizon Arctic në St John’s, Kanada, të mërkurën.

Fotografitë treguan copa metalike nga nëndetësja të mbuluara përpara se vinçat t’i ngrinin mbi kamionë.

Zyrtarët e Rojës Bregdetare të SHBA kanë thënë se vendi i uljes së zhytësit dhe një mbulesë e pasme u gjetën mes mbeturinave.

Të pesë personat në bordin e anijes vdiqën më 18 qershor pasi ajo u shpërtheu rreth 90 minuta në një zhytje për të parë anijen e famshme të mbytur në vitin 1912, e cila ndodhet në një thellësi prej 3,800 m (12,500 këmbë) në Atlantikun verior.

Të Fundit