Studiuesi: Shqiptarët janë të parët, kanë pozicione drejtuese kudo në botë

Bazuar në të dhënat nga Instituti “Ulster”, ka një ndryshim të konsiderueshëm në IQ mesatare midis vendeve.

Vendet me IQ mesatare më të lartë janë Japonia, Tajvani, Singapori, Hong Kongu dhe Republika Popullore e Kinës, të gjitha me IQ mesatare mbi 104. ezulton se Shqipëria e ka koeficientin IQ 81.75 dhe renditet në vendin e 104 në botë.

Naim Flamuri, studiues dhe historian nga Australia tha në Euronews Albania se shqiptarët janë të njohur sot si udhëheqës në të gjitha fushat ku punojnë jashtë vendit.

Sipas tij, shqiptarët shpërthejnë kur shkojnë jashtë kur gjenden përballë sistemeve të meritokracisë ndërsa në vendin e tyre myken.

Të Fundit