Stop – Vuan nga kanceri i tiroides, ka 8 muaj që e sorollasin pa mjekim! (10 prill 2019)

Hajdër Bendaj i është drejtuar emisionit për një problem shëndetësor.Ai vuan nga kanceri i tiroides dhe është trajtuar me medikamentin, Sorafenib(Nexavar) për 6 muaj nga mjekët e Qsut-së. Këtë ilac ia kanë rekomanduar mjekët në Turqi, ku dhe është operuar. Hajdëri tregon, se në Shqipëri ky medikament nuk futet tek lista e mjekimit për këtë sëmundje, por nga ana tjetër i thonë se nuk ka ilac tjetër. Një pako e medikamentit për një muaj kushton, kushton 5 milionë dhe pacienti duhet ta mrrë për një vit.Zoti Bendja ka bërë kërkesa, për ta marrë këtë ilac me rimbursim, por përgjigja nga Fondi i sigurimit të kujdesit të detyrueshëm shëndetsor është, se medikamenti në fjalë, nuk është në listën e mjekimit të kësaj sëmundjeje.Mjekja onkologe pranon, se ky është ilaci, që i duhet zotërisë, por duhet të kishte më shumë presion nga ana e Shefit të shërbimit Agron Ylli kundrejt Fondit për rimbursim.Pacientin e dërgojnë te Fondi dhe ky institucion e con sërish te shërbimi onkologjik. Doktoresha onkologe thotë, se për sëmundjen, që ka zotëria, nuk ka filluar të ketë protokoll, pro do të bëjë kërkesë urgjente. Për shkak të burokracive, që nuk kanë fund, Hajdër Bendaj ka 8 muaj, që nuk merr mjekim.

Të Fundit