Stop – Tirane/Pallati dykatesh i shpetoi termetit, por jo vendimit per shembje! (11 Qershor 2020)

Tërmeti i 26 nëntorit preku zonat e Durrësit, Lacit dhe Tiranës. Ndodhemi në kryeqytet, në njësinë numër 3. Banorët e një pallati 2 katësh, po përballen me kalvarin e vlerësimit të pallatit të tyre. Edhe pse banorët thonë, se nuk pësuan asnjë dëm, në 8 janar pallatit i vihet shiriti, që e shpallte të pabanueshëm.Në njësinë administrative u dhanë një formular dhe bonus qiraje, duke u thënë, se pallati është i pabanueshëm e do të shembet.Grupi i xhirimit i “Stop”bën një vëzhgim në shtëpitë e banorëve, por askund nuk duken shenja dëmtimi.Në këto kushte banorët iu drejtuan ekspertes private Irma Sula,e cila e vlerësoi

pallatin të banueshem dhe me dëmtime të vogla, që kanë nevojë për suvatim dhe lyerje.

Të Fundit