Stop-Skandali/21 vjecarja vdiq nga infeksioni, mjeket nuk e vizituan nga frika e covid (12 maj 2020)

Jasemina Luarasi u nda nga jeta në 17 prill 2020 në moshën 21 vjecare. Shkaku i vdekjes është përcaktuar arrest kardiak, por se pse erdhi kjo situatë, nuk shpjegohet. Jasemina kishte lindur me mungese të qiellzës (palatoksinë), por falë disa ndëryrjeve, kishte korrigjuar këtë problem.Megjithatë, kjo anomali i krijoi probleme me shëndetin mendor. Në fillim të muajit prill Jasemina u sëmur nga një infeksion në vesh. E ëma tregon, se ka qenë gjithë kohën në komunikim me mjeken e familjes, e cila i ka dhënë trajtim përmes telefonit. Por gjendja nuk u përmirësua dhe infeksioni kaloi në mushkëri.Megjithë përpjekjet e mamasë, Jasemina nuk ia doli, ndaj Luli Luarasi thotë, se askush nuk u tregua i gatshëm të ndihmonte vajzën e saj, për shkak të situatës së pandemisë.Stop ka siguruar dëshmi të stafit mjeksor, ku provohet, sesi është rënduar situata e të ndjerës, si pasojë e mosmjekimit të duhur. Mjekja e familjes pranon, se e ka konsultuar Jaseminën me telefon nga frika e koronavirusit.Në ambulancën 11 nuk e vizituan me pretendimin, se mjekja ishte pediatre, ndërsa vajza 21 vjec.

Në kushte rëndese dhe dëshpërimi prindërit e cojnë vajzën në spitalin e Traumës, por mjekja e urgjencës tregon, se gjendja e vajzës ishte kritike. Sipas mjekes, Jasemina nuk ishte ekzaminuar në kohë, gjë që i kushtoi edhe jetën.

Të Fundit