Stop-Rrëshen, e divorcuar dhe pa punë, i refuzohet ndihma ekonomike.(15.03.2019)

Martina Jaku, banore e Rrëshenit, e divorcuar dhe me një fëmijë të sëmurë 6 vjecar, nuk përfiton ndihmë ekonomike, pasi ka deklaruar së ka një televizor dhe një frigorifer.Martina është trajtuar për disa muaj me fondin 6% të bashkisë Mirditë. Me 27 mijë lekë të vjetra, mund të blejë vetëm ilace për djalin, ndaj kërkon një punë.Në sektorin e ndihmës ekonomike në bashkinë e Mirditës e njohin problemin e Martina Jakut dhe thonë, se për vitin 2019 mund t’i shtojnë vetëm 3 mijë lekë të vjetra, derisa të gjejë një punë.Në zyrën e punës shprehin angazhimin për t’i gjetur Martinës një punë 4-orëshe.Oriola Pampuri, ish-deputete dhe psikologe, shprehet, se ky rast duhet të trajtohej me ndihmë ekonomike, sipas saj, sistemi i ndihmës ekonomike është korruptiv dhe askush nuk e shpjegon sistemin e pikëve.Pampuri thotë, se ky sistem nuk është i bazuar në minimumin jetik.

Të Fundit