Stop – I vdes gruaja, Mjekesia Ligjore dhe institucionet nuk i tregojne shkakun! (14 maj 2019)

Xhemil Kararaj iu drejtua emisionit “Stop”, për të sjellë shqetësimin, lidhur me prokurorinë e Fierit dhe Institutin e Mjeksisë ligjore. Bashkëshortja e tij ka ndërruar jetë në spitalin Nënë Tereza në Tiranë në 18 mars, pas peripecive, që nisën nga mjeku i familjes,spitali rajonal i Fierit e deri në QSUT.Xhemili kërkon të dijë shkakun e vdekjes së gruas së tij dhe nuk merr përgjigje nga institucionet prej gati dy muajsh.Në Institutin e Mjekësisë Ligjore i thonë të kthehet njëherë pas 10 ditësh për përgjigjen e autopsisë.Juristi Clirim Gjata shprehet, se Mjekësia Ligjore duhet të kishte nxjerrë përgjigjen, ndërsa prokuroria duhet të kishte përcaktuar afatin për këtë përgjigje.Pas këmbënguljes së emisionit “Stop” në 3 maj, përgjigja e autopsisë u nis drejt Prokurorisë së Fierit për hetime lidhur me rastin e vdekjes së gruas.

Të Fundit