“Stop” denoncon firmen turke, qe aksidentoi te riun, shkeljet e kompanise-Stop-13 Korrik 2021

“Stop” këshilloi Donaldin të bëjë kallzim në Komisariatin Nr. 6, për aksidentin në vendin e punës, që pasoi me hedhjen e tij në rrugë. Policia shkoi menjëherë në vendin e ngjarjes dhe nisi hetimet.Aktualisht po procedohet penalisht në gjendje të lirë përgjegjësi i firmës, Dedë Bushpreni.Shefi i komisariatit numër 6, Islam Haka, shpjegon, se pas veprimeve të policisë, cështja është dërguar në prokurori për shkelje të rregullave në punë. Vec kësaj, gazetari i “Stop” e coi problematikën edhe në Inspektoratin e Punës. Irida Qosja, drejtore e Inspektimit të Punës tha, se një grup punë do të shqyrtonte incidentin dhe kushtet e punës, pasi më parë nuk kishin dijeni, për cfarë kishte ndodhur.Pas verifikimit Inspektoriati i punës na sqaroi me një shkresë, se ky subjekt ka bërë një sërë shkeljesh, që nga mungesa e tabelave informuese, mungesa e kontratës së punës, apo dhe mospagimi i kontributeve.

Të Fundit