Solidaritet/ Shqiptari në Francë ndihmon familjen per regjistrimin e femijes.

Në 29 janar transmetuam një rast në Mamurras, për një problem, që shqetësonte familjen Hani, për shkak të mosregjistrimit të fëmijës së tyre 2 vjec, i cili kishte lindur në Francë. Pasi u kthyen nga Franca, familjarët kërkuan të regjistronin fëmijën, por në dokumenta nuk kishin vulën apostile. Në Bashkinë Mamurras na thanë, se nuk ka zgjidhje nga Drejtoria e gjendjes civile për këto raste, por është vetëm një shoqatë, që i bën veprimet falas.Menjëherë pas transmetimit të rastit, Serxhio Prelashi, një shqiptar, i cili jeton në Francë u tregua menjëherë i gatshëm të ndihmonte familjen Hani.Serxhio mori një prokurë nga familja Hani së bashku me dokumentat dhe u paraqit në Bashkinë e Lionit dhe më pas në gjykatën e apelit, për t’u pajisur me vulën apostile, të cilën e mori dhe ia nisi familjes së interesuar.

Të Fundit