Skandali me fondet e tërmetit, marrin dëmshpërblim ato qe nuk jetojnë në Shqipëri

Emisioni “Stop” është ndalur në Bathore tek ish-stallat, që u populluan pas vitit 1991. Kjo zonë u prek nga tërmeti dhe në redaksinë tonë kanë ardhur disa ankesa, lidhur me paratë, që ka ndarë njësia administrative Bathore për rikonstruksionin e shtëpive të prekura. Për cdo kryefamiljar me shtëpi të vlerësuar me DS3, duhet të jepeshin 4.5 milionë lekë të vjetra.Disa banorë thonë, se kjo shumë nuk u mjafton për ta bërë shtëpinë e banueshme.

Të tjerë thonë, se nuk kanë marrë asnjë lek, ndryshe nga komshinjtë, që janë në të njejtat kushte.Në listën e emrave të siguruar nga “Stop”, rezulton, se

janë shpërndarë fonde edhe për persona, të cilëve nuk u takon. Në disa familje, përvec kryefamiljarit, kanë marrë para edhe anëtarët e tjerë të familjes.Në listën, që disponon emisioni “Stop”, ka edhe familje, që nuk jetojnë te ish-stallat, madje disa janë jashtë Shqipërisë.

Të Fundit