Shpërndarja para zgjedhjeve e 13,7 milionë $ për familjet e dëmtuara nga tërmeti, reagon Bashkia e Durrësit: Procesi nisi që në janar 2020

Bashkia e Durrësit ka reaguar në lidhje me lajmet që qarkulluan në media, në lidhje me financimet që janë bërë para 25 prillit, ku ky institucion ka shpërndarë 13,7 milionë $ për 4294 familje me banesa të dëmtuara nga tërmeti.

Në reagimin e Bashkisë së qytetit bregdetar thuhet se procesi i shpërndarjes së grantit për rikonstruksion ka nisur që në fillim të vitit 2020 dhe është kryer sipas të gjitha procedurave të përcaktuara me VKM si dhe të miratuara në këshillin bashkiak me transparencë të plotë.

Po ashtu bashkia sqaron se dhënia e grantit për rikonstruksion familjeve të prekura nga tërmeti ashtu si të gjitha proceset e tjera të rindërtimit nuk kanë të bëjnë fare me zgjedhjet apo me votat, por ka të bëjë me strehimin sa më të shpejtë të familjeve të mbetura pa shtëpi.

REAGIMI I BASHKISË

Nëpër medie të ndryshme është përhapur një lajm sipas të cilit Bashkia e Durrësit ka shpërndarë grantin e rikonstruksionit për familjet e prekura nga tërmeti, në muajt mars dhe prill dhe se këto paskan qenë lekë për vota, pra pretendohet që procedurat e ligjshme të procesit të rindërtimit mund të ketë qenë ndikuese në procesin zgjedhor. Bashkia e Durrësit kërkon të sqarojë opinionin publik se procesi i shpërndarjes së grantit për rikonstruksion ka nisur që në fillim të vitit 2020 dhe është kryer sipas të gjitha procedurave të përcaktuara me VKM si dhe të miratuara në këshillin bashkiak me transparencë të plotë, pasi këto vendime janë të publikuara të gjitha në faqen zyrtare të bashkisë, ndërkohë që procesi vijon edhe këtë vit.

 

 

Të Fundit