Prokurorja mbyll çështjen e vrasjes, gazetari i Stop e bën të hapet pas 5 vitesh!

Në maj të vitit 2017 emisioni “Stop” transmetoi rastin e një vrasjeje në Vlocisht të Korcës, në tetor të vitit 2012.Provat e sjella nga gazetari i emisionit, bënë të mundur rihapjen e cështjes pas 5 vjetësh.Por prokurorja Oli Visi, nuk bëri asgjë, për të zbardhur vrasjen. Ajo nuk thirri asnjëherë dëshmitarin, që kishte parë me sytë e tij konfliktin.Po kështu prokurorja Visi nuk bëri kurrë aktin e thelluar kimik.Djali i viktimës, Erion Hena, takoi prokuroren, duke i thënë, se po e con drejt vetëgjyqësisë. Pas prokurores, edhe gjykata e Korcës pranoi kërkesën e pezullimit të cështjes, pa asnjë letër në dosjen e gjykimit.Si artificë për dështimin e procesit, u gjet mungesa e kryerjes së eksperimentit në Institutin e Policisë Shkencore në Tiranë, i cili nuk bën dot analizë të thelluar, që mund të japë përgjigje, për shenjat e barutit në rrobat e të dyshuarit.Sot, pas interesimit dhe publikimit disa vjecar të emisionit “Stop”, më në fund, Prokuroria e Korcës ka dërguar përmes një letër-porosie bërjen e një akt-ekspertimi jashtë vendit, për të zbardhur përfundimisht këtë vrasje.

Të Fundit