“O vella! Mos u lodh kot!” Merr objektin si i pastrehe: E kam fituar me gjyq!

Emisioni “Stop” ka udhëtuar drejt Sarandës, për problemin e 4 policëve, të cilët u trajtuan si të pastrehë në vitin 2002 nga Komisariati dhe Ministria e Rendit Publik me një objekt në pronësi të saj. Por në mënyrë arbitrare këtë objekt e ka marrë një person tjetër, Mezan Piro, pa qenë fare pjesë e policisë. Ish-shefi i komisariatit të asaj kohe, Arian Maloku,tregon procedurën e ndjekur dhe shpeh habinë, sesi objektin e ka marrë një person, që nuk ka qenë pjesë e policisë.Për më tepër objekti nuk ishte në pronësi të bashkisë Sarandë.Në gjithë këtë shkelje janë bërë palë Këshilli bashkiak i Sarandës, bashkia e këtij qyteti dhe gjyqtari Elidon Papazizi, për një objekt, që i takon bashkisë, por Ministrisë së rendit të asaj kohe.Kryetari i Këshillit Bashkiak në kohën e lidhjes së kontratës, Asaf Stroka, nxjerr justifikimin, se nuk kishin, se cfarë t’i bënin gjykatës, pasi ishte ajo, që urdhëroi për këtë kontratë.

Të Fundit