Nudistët në Spanjë nisin një fushatë: Ndihemi të kërcënuar, njerëzit qendrojnë të veshur në plazhe

Federata Natyraliste-Nudiste e Katalonjës po lufton kundër fluksit të turistëve që veshin rroba banje në plazhet nudiste, gjë që e bën qëndrimin në plazh të pakëndshëm për nudistët.

“Më parë, njerëzit vinin në një plazh nudist dhe ose largoheshin ose hiqnin rrobat e tyre. Tani ata qëndrojnë dhe nuk i heqin rrobat e banjës. Ajo që ata nuk kuptojnë është se nëse ka shumë prej tyre, ne i japim fund Ndihem në siklet. Është mungesë respekti”, tha 56-vjeçari Segimon Rovira, një nudist prej shumë kohësh.

Tani Rovira dhe nudistët e tjerë në Katalonjë po rezistojnë me një fushatë për të mbrojtur traditën disa dekadash në rreth 50 plazhe në rajon. Gjatë 56 viteve të jetës së Rovirës, ​​shumë plazhe me ujëra bruz në provincë u vizituan kryesisht nga nudistët dhe tani ai është bërë i vetëdijshëm se është i rrethuar nga njerëz që bëjnë banjo dielli me rroba banje.

“Nudizmi nuk është i ndaluar në Spanjë, mund ta bësh në çdo plazh. Megjithatë, për të mos i shqetësuar njerëzit, ne preferojmë të shkojmë në plazhe që tradicionalisht kanë qenë nudiste dhe ku shumica e njerëzve janë lakuriq. Ne duam që njerëzit ta respektojnë këtë, “tha Rovira, e cila drejton Federatën Natyraliste-Nudiste të Katalonjës.

Shoqata kohët e fundit i dërgoi një letër qeverisë katalanase dhe kërkoi një takim për të adresuar atë që ata e përshkruan si “diskriminimin me të cilin përballen nudistët në plazhet e Katalonjës”.

Federata tashmë ka filluar të mendojë për kërkesat e mundshme, që nga rritja e sinjalistikës për plazhet nudiste apo fushatat e ndërgjegjësimit të publikut për të garantuar respektimin e nudizmit. Ata nuk kanë marrë ende përgjigjen e qeverisë.

Qëllimi i fushatës është të sigurojë që disa plazhe të vazhdojnë të jenë vende të sigurta për nudistët dhe të ruajë traditën.

Të Fundit