Korçë/ Zjarrëfikëset në kushte skandaloze, pa siguracione e kolaudim – Stop – 31 Mars 2021

Problematika e rradhës na con në Korcë, pasi punonjësit e stacionit të zjarrfikëses kanë denoncuar faktin, që nuk marrin pagesat, që ju takojnë.Kastriot Ahmeti, me pozicion pune shofer zjarrfikës, tregon, se e ka shumë të vështirë të punojë, pasi makinat janë shumë të vjetra dhe nuk ndizen. Ai tregon, se makinat nuk kanë kolaudim dhe siguracione dhe cfarëdo lloj gjëje, që ndodh me automjetet, i paguajnë shoferët. Të njejtat probleme tregon edhe Emir Mero.Për problematikën e sektorit, u drejtuam tek drejtori i Mzsh Korcë, i cili pranon se amiknat janë të vjetra dhe ai e ka ngritur zërin, por nuk e dëgjon njeri. Drejtoria e shërbimeve të transportit rrugor nuk ua regjistron mjetet, se janë të vjetra.Bledar Bajrami, kryetar i sindikatës së zjarrfikësve shprehet, se kushtet janë skandaloze, veshjet, që duhet t’i siguronin bashkitë, punonjësit i blejnë vetë. Një defekt të ketë makina, kjo krijon kosto për situata emergjente për qytetarët.

Të Fundit