ISSH Tiranë, gjobit me 10 milion lekë Qendrën Shëndetsore Shkozë

Në 26 tetor 2023 denoncuam Qendrën shëndetësore të Shkozës për mbetjet spitalore të hedhura në ambiente publike.Me qese plot mbetje spitalore në dorë, drejtori mohoi hedhjen e tyre në kazanët e mbetjeve të lagjes. Por në prani të tij, ne pamë dhe i treguam një qese mbetjesh të rrezikshme, që ishte bërë gati për t’u hedhur.Rastin ia përcollëm edhe Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor, i cili u përgjigj, se pas pas kontrollit, shkresat e qendrës shëndetsore ishin në rregull, ndërsa për hetimin në terren, ata nuk mbanin përgjegjësi.Pas transmetimit tonë,Inspektoriati Shtetëror Shëndetsor dega Tiranë, reagoi sërish, duke gjobitur me 10 milionë lekë të vjetra Qendrën Shëndetsore Shkozë për shkeljet e konstatuara në ndarjen dhe etiketimin në burim të mbetjeve të rrezikshme.Inspektorati Shtetëror Shëndetësor falenderon gazetarët dhe emisionin Stop në TV Klan për bashkëpunimin.

Të Fundit