I semure me 6 diagnoza/ Stop e ndihmon te marre ilacet

Jemi ndalur në Shkodër, ku mamaja e Edion Bajraktarit, Evri Bajraktari, tregon, se i biri është me 6 diagnoza dha ka statusin e para-tetraplegjikut.Ai është operuar në kokë, ku i është futur një mekanizëm, pasi ka mosfunksionim të gjymtyrëve. Djali peshon rreth 100 kg dhe nuk mund të lëvizë. Gjatë një operacioni në Suedi, i kanë këputur një ligament dhe tashmë këmba e tij nuk lëviz. Mamaja tregon, se ilacet ia dërgon një zonjë nga Suedia, e cila është pjesë e një shoqate. Herën e dytë nuk po i merr dot medikamentet, pasi nuk ka para për të paguar zhdoganimin. Ne iu drejtuam pikës doganore të Rinasit, ku na u tha, se invalidët sipas ligjit, përfitojnë lehtësira për karroca e mjete të tjera, por jo për ilacet. Herën e parë nuk paguan taksë, pasi vlera e ilaceve nuk i kalonte 45 eurot, por tani vlera e tyre shkon në 429 euro. Për shkak të pamundësisë së kësaj familjeje, disa qytetarë u ofruan të paguajnë detyrimin doganor për ilacet e Edionit.

Të Fundit