“Hajde zemër, për këta nga 20 Euro”, shefi në doganë kërkon kafe

Gjatë fundjavës u zhvillua një aksion i Spak, e për pasojë ranë në pranga 32 policë në doganën e Morinit, që lejonin kalimin e qytetarëve dhe mallrave kontrabandë në kufi.”Stop” sjell sonte regjistrimin me kamera të fshehtë në doganën e Morinit dhe Doganën e Hanit të Elezit të kufirit Kosovë-Maqedoni. Punonjësit kërkojnë lehtësisht nga 30 euro për person, që të kalojë kufirin.Një biznesmen, që merret me transport udhëtarësh, denoncon presionin, që i bëhet, duke i kërkuar ryshfet për një shërbim, që duhet të ishte falas dhe që i takon. Edhe në doganën kosovare edhe në atë maqedonase, punonjësit e kufirit kërkonin para pa asnjë vështirësi.Për cdo qytetar cmimi varion nga 10 në 20 euro.

Të Fundit