Habia e sistemit parauniversitar! Futet në provimet e maturës pa numër amze

Jemi në Kombinat për rastin e një qytetari, që ka përfunduar me korrespondencë gjimnazin “Myslym Shima” në Yzberisht. Megjithëse ka kaluar edhe provimet e maturës, qytetari nuk është pajisur me diplomë mature, pasi nuk ka numër amze.Ne komunikuam me sekretarinë e këtij gjimnazi, ku na thanë, se në vitet 2006-2007, qytetarit i figuron emri vetëm në vitin e parë, ndërsa në sistemin e korrespondecës nuk i figuron fare. Ndërsa në përgjigjen zyrtare me shkrim thuhet, se është gjetur emri në regjistër, ku janë dhe notat, por qytetari nuk ka numër amze.Eksperti i cështjeve të arsimit Ndriçim Mehmeti, thotë, se nuk ka shanse, që një nxënës, që futet në maturë, të rezultojnë pa numër amze.

Të Fundit