Gjinar/ Rruga e re i prish murin rrethues te shtepise, sherret per rindertim-Stop-15 Tetor 2021

Jemi në fshatin Lleshan, njësia administrative Gjinar, Elbasan për problemin familjes Ibrahimi. Pas ndërtimit të rrugës Gjinar-Elbasan, kësaj familjeje iu prish muri rrethues-mbajtës i objektit. Në këtë pikë familja Ibrahimi iu drejtua njësisë administrative dhe kërkoi leje për riparimin e murit ekzistues, kërkesë që u miratua. Por me të filluar punën, gjithcka u bllokua nga policia ndërtimore.Anëtarët e familjes Ibrahimi iu drejtuan Bashkisë Elbasan, dhe kjo e fundit i con në Njësi.Leja rikonfirmohet sërish, por punimet sërish bllokohen nga policia dhe inspektoriati i mbrojtjes së territorit për ndërtim pa leje. Madje familjarët morën edhe një gjobë 500 mijë lekë të reja. Saga vijoi në gjykatë dhe Apeli i Durrësit u shpreh vetëm për pezullim të ekzekutimit të prishjes së murit të ndërtuar, ndërsa gjobën nuk e shfuqizon. Së bashku me administratorin e Njësisë Gjinar, Irakli Toçi, shkuam në vendin e murit rrethues dhe zoti Toci u shpreh, se familja Ibrahimi ka të drejtë të ndërtojë, pasi muri ka ekzistuar.

Të Fundit