“Femijet jane bere mish per top”, mjekja: Nuk kemi mjek pediater

Emisioni Stop ka trajtuar shpesh problematika të mungesës së mjekëve në qëndra shëndetsore. Këtë herë kemi shkuar në Laknas pasi Qendra Shëndetësore prej disa kohësh nuk ka mjek pediatër.Në muajin korrik është larguar mjekja pediatre dhe më pas kanë ardhur dy zëvendësues, të cilët kanë qëndruar nga një muaj dhe janë larguar. Një banore tregon, se tashmë detyrohet t’i cojë fëmijët në privat, ku cmimet janë të papërballueshme. Në Qendrën Shëndetësore të Laknasit, janë mjekët e familjes ata, që mbulojnë edhe vizitat e fëmijëve.Dhe bëhet fjalë për rreth 26 mijë fëmijë të mbetur pa shërbim mjeksor.Jemi drejtuar pranë Qendrës Shëndetsore të Kamzës për të pyetur për vendin vakant. Drejtuesit na thonë, se është shpallur vakanca dhe pritet emërimi për disa ditë.

Të Fundit