Duan t’i marrin 67 milion Lekë, kurthi që OSHEE i bëri qytetarit!

Jemi në qytetin e Bajram Currit Tropojë, për problemin e një biznesi, lidhur me faturimin nga ana e oshee-së. Altin Vatoci shpjegon, se nga vitet 2018-2022, cdo gjë ka funksionuar normal, deri në momentin, që një grup i Oshee-së ka bërë kontroll në kabinë dhe ka dalë në konkluzionin, që transformatorët e rrymës në kabinë janë 100, ndërsa në sistem 50. Ky konstatim është pasuar me një detyrim 67 milionë lekë të vjetra për periudhën 2018-2022. Zotëria ka nisur gjyqin, por kjo nuk e ka penguar OSHEE-në t’i presë energjinë.Altini ka fituar gjyqin në shkallën e parë dhe cështja tani është në apel, pas ankimit të bërë nga ana e Oshee-së.Ne pamë nga afër kabinën, e cila eshte e mbyllur dhe menaxhohet nga oshee. Eksperti elektrik i caktuar nga gjykata, Ilir shtjefanaku, ka konstatuar disa parregullsi,në bazë të cilave është marrë vendimi, në favor të qytetarit Altin Vatoci.Gazetarja e “Stop” u interesua dhe mori një përgjigje nga Operatori i Sistemit të shpërndarjes, pjesë e Oshee grup, ku thuhet, se faturimi është bërë, si pasojë e ndryshimeve mes koeficentëve të transformatorëve të rrymës në terren dhe atyre në sistem.

Të Fundit