Dhunoi të moshuarit, polici ‘ia hedh’ me 6 muaj burg

Kohë më parë transmetuam rastin e të moshuarve 69 dhe 72 vjec, të cilët u dhunuan nga një bashkëfshatar i tyre, polic në Peshkopi, Bukurosh Zagrati.Konflikti nisi për një pjesë betoni, që të moshuarit kishin bërë para portës së tyre. Rexhep dhe Emrije Muca treguan për dhunën nga ana e Bukurosh Zagratit në fshatin Steravec në Peshkopi. Pasi të moshuarit bënë kallzim per dhunë, polici Bukurosh Zagrati nisi sulmet ndaj ciftit Muca, duke pretenduar, se dy të moshuarit kishin dhunuar gruan e tij. Kjo rezultoi e sajuar, por Prokuroria e Peshkopisë nuk e akuzoi policin dhe gruan e tij për kallzim të rremë. Pas shumë zvarritjesh, që Stop i ka investiguar dhe publikuar, më në fund Gjykata e Dibrës dënoi me 6 muaj burg Bukurosh Zagratin, por Policia e Shtetit nuk e ka pezulluar nga puna policin e dënuar.Në 28 mars 2019 ne transmetuam një rast të një gardiani nga qyteti i Vlorës, Robert Shllega. Ai punonte prej 10 vjetësh në IEVP Vlorë, por u hodh në rrugë, me pretendimin, se në vitin ’89 është dënuar në emër të popullit me punë të detyruar.Po kështu pak ditëm më parë u përjashtua nga rradhët e policisë polici që goditi me grusht shoferin në Pogradec.

Të Fundit