Denoncimi emigrantit: “ Shteti te ndryshon vendbanimin, por s’di te shpjegoje si ka ndodhur gabimi”

Juljan Mjeshtri prej 10 vitesh emigrant në Itali, tregon, se ka lindur dhe është rritur në Berat. Kishte 6 vjet pa ardhur në Shqipëri e kur kthehet për një dasëm, kërkon një të marrë një certifikatë. Por në këtë moment mëson, se i kishin kaluar gjendjen civile nga Berati në Tiranë, në zonën e Kasharit.Në i drejtohemi zyrës së Gjendjes Civile në Kashar, por aty thonë, se verifikimet janë bërë nga CEZ, për banorët e kryeqytetit.Në zyrën e gjendjes civile rajoni 1 në Berat na japin disa opsione, që zotëria të mund të kthehet banor i Beratit. Më e thjeshta, për Julianin që jeton në Itali, është ealbania.

Të Fundit