Avioni është shumë i rëndë, 19 pasagjerë heqin dorë nga fluturumi për të marrë 500€

Avioni është shumë i rëndë dhe të paktën 20 pasagjerë duhet të zbresin. Nuk bëhet fjalë për një skenë filmi, por për atë që iu ka ndodhur pasagjerëve të një fluturimi të kompanisë EasyJet, i cili vonoi ngritjen për shkak të kushteve atmosferike dhe peshës së tepërt.

Avioni po nisej më 5 korrik nga aeroporti Lanzarote, Spanjë dhe ishte drejtuar për në Liverpool, Britani e Madhe.

Ai ishte planifikuar të ngrihej në orën 21:45, por nuk u largua nga toka deri rreth orës 23:30.

Shqetësimet e ekuipazhit dhe ankesat e të pranishmëve u kapën në një video e cila më vonë u dërgua në gazetën Liverpool Echo dhe e cila u bë virale në rrjetet sociale.

“Faleminderit të gjithëve që erdhët këtu sot. Meqenëse jeni shumë prej jush, ky është një avion mjaft i rëndë – njoftoi një anëtar i stafit-

Ky avion i rëndë, i kombinuar me një pistë mjaft të shkurtër dhe kushtet aktuale të pafavorshme këtu në Lanzarote, do të thotë se avioni është shumë i rëndë për t’u ngritur.

Unë u ula me oficerin tim të parë të lartë dhe kemi shumë përvojë në këtë fushë dhe e kemi bërë këtë edhe më parë.

Siguria është prioriteti numër një, nuk ka asnjë mënyrë, me kushtet aktuale të erës, që të ngrihet ky aeroplan.

Ka një sërë faktorësh: është shumë nxehtë, era nuk është fantastike, drejtimi nuk është optimal.”

Dhe në fund kërkoi: “Tani po mendoni se çfarë do të ndodhë dhe prandaj erdha këtu për t’ju treguar.

Kam biseduar me ekipin tonë të operacioneve dhe mënyra e vetme për të rregulluar një problem me një avion të rëndë është ta bëjmë atë pak më të lehtë.

Nëse është e mundur, do të doja t’u kërkoja 20 vullnetarëve që të zgjedhin të mos fluturojnë për në Liverpool sonte.

Nëse dikush dëshiron të dalë vullnetar, do të ketë një stimul.

Shifra aktuale që na është propozuar nga easyJet është 500 euro për çdo pasagjer që dëshiron të mos fluturojë sonte”.

Kështu 19 pasagjerë dolën vullnetarë dhe zbritën. Më i lehtë, në orën 23:24, fluturimi EasyJet u ngrit dhe mbërriti në destinacionin e tij pas orës 03:00.

Të Fundit