Lopa prej “ari”, shitet për 4.3 milionë dollarë

Një lopë e madhe e bardhë u shit për çmimin më të lartë ndonjëherë, duke e bërë atë më të shtrenjtën në botë. Lopa u shit në ankand në Arado, Brazil për 4.3 milionë dollarë.

Lopët Nelore janë një racë e veçantë e karakterizuar nga gëzofi i tyre i bardhë i ndritshëm, me një gungë mbi supet e tyre.

Ato janë shumë rezistente ndaj temperaturave më të larta, për shkak të gëzofit të tyre të bardhë dhe faktit që gjëndrat e tyre të djersës janë dy herë më të mëdha dhe 30% më të mëdha se shumica e racave europiane, sipas Universitetit të Oklahoma.

Kjo racë e veçantë e lopëve e ka origjinën nga India. Tani është një nga racat më të rëndësishme në Brazil, kryesisht për shkak të qëndrueshmërisë dhe metabolizmit efikas.

Të Fundit