Afganët, Rama:S’po i strehojmë se na e kërkoi SHBA, i detyrohemi traditës

Kryeministri Edi Rama ka reaguar sot lidhur me komentet se Shqipëria po merr emigrantët nga Afganistani sepse ia ka kërkuar SHBA.

Në një postim në Twitter, Rama shkruan se ata nuk po strehohen në Shqipëri vetëm se na i kërkon SHBA,  por sepse i detyrohemi traditës tonë.

Sipas Ramës, ne mund të mos jemi të pasur, por ua kemi borxh miqve tanë afganë në nevojë, dhe të kaluarës sonë të afërt si refugjatë, që ti ndihmojmë afganët.

“Është kaq shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse na kërkuan SHBA, pasi është qesharake t’u kthesh kurrizin atyre dhe të fajësosh vetëm SHBA. Ne të gjithë ishim atje si NATO dhe këta njerëz ishin atje për ne, p.sh. besonjnë në idealet për të cilat qëndrojnë SHBA dhe BE.

Shqipëria po e bën atë jashtë përgjegjësisë së saj si një vend #NATO dhe për shkak të asaj që jemi. Ne mund të mos jemi të pasur, por ua kemi borxh miqve tanë afganë në nevojë, dhe i detyrohemi traditës sonë, të kaluarës sonë të afërt si refugjatë, dhe gjithashtu për kujtesën që fëmijët tanë do të trashëgojnë.

Largimi nga këto vlera themelore është turp nga më të mirët e vetes, të historisë sonë dhe të idealeve që bota demokratike supozohet të promovojë jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra,” shkruan kryeministri.

Të Fundit