80-vjeçarja s’ka marrë kurrë pension, Stop i zgjidh problemin

Në 11 nëntor transmetuam ankesan e zotit Hamdi Topalli, banues në Laç. Ai kërkonte regjistrimin e nënës së tij Xhemile Selman Topalli, e cila ka lindur në Orenjë dhe më pas është larguar me Laç. Por e moshuara kishte problem me aktin e largimit, pasi punonjësja e gjendjes civile, nuk e kishte regjistruar me numër rendor.Hamdi ishte drejtuar në Zyrën e gjendjes civile në Orenjë, më pas në Tiranë, ku sërish nuk zgjidhi gjë. Vetë Xhemile Topalli,tha, se kërkonte të regjistrohet, pasi nuk merr as pension, as ilace me rimbursim dhe as nuk mund të votojë. Pas ndërhyrjes së emisionit “Stop” Xhemile Topalli u arrit regjistrimi i Xhemile Selman Topallit.Pas regjistrimit, e moshuara Xhemile Topalli është pajisur me kartë identiteti dhe bashkë me gazetaren shkon të aplikojë për pension social.Taulant Malshi, Drejtor i Sigurimeve Shoqërore Lezhë, se sapo të dalë aplikimi në sistem, brenda 30 ditësh, ajo të përfitojë pënsionin.

Të Fundit