7 vite pa ujë, 400 banorët i “thyejnë” zyrën, ja çfarë bën drejtori!

Jemi në Milot, pasi nga 960 abonentë, 400 prej tyre dalin debitorë në vitet 2007-2013, vite, kur nuk ka patur fare ujë dhe banorët janë faturuar aforfe, për taksën e matësist të ujit. Banorët thonë, se janë faturuar nga 200- 500 mijë lekë te vjetra padrejtësisht.Të dëmtuarit nga kjo masë tregojnë, se kanë qenë të rregullt nga vitet 2013 -2023. Por tani kanë dalë debitorë për vitet 2007- 2013, pas plot 15 vjetësh.Gazetarja, bashkë me banorët e zonës, shkon tek zyra e ujësjellësit Milot, ku specialistja i thotë, se 400 abonentë janë debitorë në sistem. Për më tepër ajo i drejton në drejtori.Drejtori i zyrës së ujësjellësit Lezhë, i heq të gjitha përgjegjesitë për rastin, duke e kaluar topin në njësinë e shërbimit Kurbin.Në njësinë e shërbimit Kurbin na thonë, se sipas dokumentave, këta banorë rezultojnë debitorë në sistem. Por kur verifikojmë një rast, që ka libreze, fletë libri, dhe në sistem del debitor, punonjësi pranoi gabimin.

Të Fundit