25 vjecarja humb jetën ne lindje, mjeket denohen me 400 mije leke gjobe!

Në vitin 2015 në maternitetin “Koco Glozheni”, Doriana Haka lindi një djalë, përmes një operacioni. Por fatkeqësisht, 24 orë më pas, gjendja e saj rëndohet. Doriana ndërroi jetë pas 15 ditë në pavionin e neurologjisë në QSUT. Pindërit e saj jetojnë ende me plagën e vdekjes së parakohshme të 25 vjecares, e mbi të gjitha, për shkak të pakujdesisë së mjekëve.Një muaj para lindjes, kardiologia Sonila Bele,konstatoi një problem me zemrën e vajzës, pas të cilit, ajo duhet të merrte hollues gjaku.Por para momentit të lindjes kontrollet nuk iu bënë, për të vendosur, që edhe kardiologia të merrte pjesë në ndërhyrje, për të mbajtur nën kontroll gjendjen e Dorianës.Pas humbjes së jetës, u regjistrua vepra penale për dy mjekët e maternitetit, anestezisten Elona Burba dhe mjekun Petrit Rexhepi.Dy akt-ekspertimet konstatojnë, se moskryerja e analizave para operacionit, ishte shkaku i vdekjes së të resë.Gjyqtari i cështjes, Altin Abdiu në fund të procesit, i shpalli mjekët fajtorë, por i dënoi ata me gjobë 400 mijë lekë.Mjekët përgjegjës shprehen me arrogancë, se kanë zbatuar protokollin. Ndërsa Urdhri i Mjekut pas gjykimit penal, do të aktivizojë komisionet e veta, për të vendosur masat për dy mjekët në fjalë.

Të Fundit