Vrau bashkëatdhetarin, dënohet me 30 vjet burg shqiptari, viktima “koka”e një bande kriminale

Është dënuar me 30 vjet burg shqiptari Afrim Mema, 39 vjeç për vrasje në Strombeek-Bever. Edit Mema, 42 vjeç, pa lidhje gjaku me autorin, u vra nga katër të shtëna në trup dhe një goditje fatale në kokë.

Ai ishte kreu i një bande shqiptare që tregtonte kokainë ndërkombëtarisht. Nxitja ose vetëmbrojtja e ligjshme në një ngjarje dinamike, siç u paraqit nga mbrojtja, u refuzua nga juria. Juria iu referua raportit të mjekëve dhe ekspertëve balistikë. Për shembull, pati një goditje me kontakt fatal përmes kokës, e cila u administrua pasi ishin qëlluar tashmë katër të shtëna.

“Viktima ka qenë pak a shumë në gjunjë ose i përkulur. Prandaj është e pamundur që vdekja të ketë qenë aksidentale dhe nuk ka as më të voglin dyshim se ai ka pasur qëllim t’i marrë jetën Edit Memës”, tha juria.

Më tej ata vunë në dukje edhe qetësinë e përshkruar nga dëshmitarët dhe patrulla e policisë. Veprimet përgatitore dhe tentativa për asgjësimin e gjurmëve tregonin edhe për një “akt gjakftohtë”. Një shenjë paramendimi për jurinë ishin edhe arma e gatshme dhe arma rezervë, biçikleta e shpejtë dhe e palosshme. Juria iu përgjigj gjithashtu versionit të mbrojtjes se kishte nxitje ose vetëmbrojtje. “As hetimi dhe as seanca nuk treguan se kishte një shkak të menjëhershëm për të mbrojtur veten ose familjen e tij.” Kërcënimi i paraqitur nga viktima për të rimarrë një ngarkesë të humbur kokaine arriti kulmin pasi ai ishte tashmë në Belgjikë dhe tashmë po kryente vëzhgime. “Prandaj është gjithashtu e sigurt se vizita kërcënuese nuk ka qenë arsyeja e vdekjes së Edit Memës”.

Të Fundit