Video/ Gjest racist? Kryeministri spanjoll fshin dorën pasi takon gruan me ngjyrë

Qytetarët spanjoll kanë kritikuar kryeministrin Pedro Sanchez për gjestin që ai bëri pasi takoi një grua me ngjyrë në Madrid.

Pasi shtrëngoi dorën me gruan që po i buzëqeshte, ai  bëri një akt të cilësuar si racist në komentet e shumta në rrjetet sociale.

Sanchez menjëherë fshiu dorën menjëherë pasi u largua nga gruaja me ngjyrë pa u shqetësuar se kamerat po regjistronin.

Mbrojtësit e të drejtave të njeriut në Spanjë bënë një deklaratë ku thanë se veprimi i kryeministrit spanjoll ishte një gjest racist që mund të shkaktojë probleme dhe një valë reagimesh.

Të Fundit