Stop – Skandali, fitoi portalin “Infermiere per Shqiperine”, por e hoqen nga puna! (27 shkurt 2019)

Uarda Nerguti,tregon në “Stop”, se prej një viti ka punuar si laborante në Qendrën Shëndetësore numër 4 në Paskuqan dhe në gusht është hequr nga puna.Ajo thotë, se mbaruar fakultetin për laborante teknike dhe përfunduar edhe masterin shkencor. Si gjithë të tjerët Uarda hyri në portal, ku u shpall fituese me 69 pikë.Por pas lejes së verës, në vend të saj u emërua Emernita Tërshalla, e cial në Kukës kishte marrë 40 pikë, ndërsa në Tiranë rezultoi me 71.Uarda shpjegon, se në qendrën shëndetësore, drejtoresha Hane Hakorja, i tha, se është ASHR-ja dhe Ministria e Shëndetësisë, që sjellin emërimet.Drejtori i ASHR-së, Dritan Ulqinaku, sqaron, se Uarda Nerguti është e kualifikuar, madje sipas një vendimi të Ministrisë ajo përfiton edhe 10 pikë si studente ekselence, ndaj tani është e para në shkallë vendi, për t’u punësuar.

Të Fundit