Stop-Ponstan shurup terhiqet nga tregu europian, gjendet ne farmacite tona. (30.04.2019)

Që nga dhjetori i 2017-ës medikamenti “ponstan shurup”,është ndaluar prodhimi dhe tregtimi në tregun europian të barnave, për shkak të konstatimit të niveleve të larta të plumbit dhe litiumit.Gazetarja e “Stop” bëri një vëzhgim në disa farmaci të Tiranës dhe rezultoi, se disa prej tyre, e tregtojnë shurupin ponstan, edhe pse e dinë, që është ndaluar. Nga ana tjetër, Dëfrim Goma, sekretar i përgjithshëm i Urdhrit të farmacistëve, shprehet, se Agjensia Kombëtare e Barnave, nuk e ka njoftuar zyrtarisht tërheqjen e këtij medikamenti.

Të Fundit