Stop – Pacientet e hemodializes pa sherbim, spitali ne kushte te mjera! (27 shtator 2019)

Një ndër krenaritë e kryeministrit Rama ka qenë gjithmonë partneriteti publik privat për hemodializën. Por që në vitin 2016 ankohen pacientët kanë treguar në “Stop”, se mungojnë reagentët për të bërë analizat specifike.Në vitin 2017 Ministria e Shëndetësisë i reduktoi buxhetin e transportit këtyre pacientëve. Edhe sot situata mund të konsiderohet po aq mjerane. Në spitalin e Gjirokastrës ka 52 pacientë nga i gjithë jugu dhe ata kanë probleme me shërbimin, transportin, mungesës e aparaturave dhe koston e lartë të medikamenteve. Ndërsa kushtet e spitalit janë si mos më keq me lagështirë dhe mbeturina.Drejtori i spitalit, Sokol Feruni, i kontaktuar nga gazetarja e “Stop” tha, se ishte vetë me probleme shëndetësore.Në mungesë të tij, drejtori teknik Martin Merkaj,na tha, se kushtet e spitalit janë ok! Ndërsa pajisja do rregullohet. Plehrat janë nosrmale, sipas tij. Ndërsa për transportin, vendos qeveria.

Të Fundit