Stop – Korca ne krye te argetimit, por te rinjte po lene Shqiperine…! (27 shtator 2019)

Për herë të parë në vitin 2018, Korça është kurorëzuar mbretëresha e argëtimit dhe kulturës, me 3.5% të totalit të shpenzimeve, duke zbritur nga froni Tiranën, që deri tani mbante rekordin. Ndërsa Vlora me 1.4%, të shpenzimeve për argëtim, u rendit e fundit në rang republike. Pas një ankete të fondacionit gjerman “Friedrich Ebert”, rezultoi, se 285 mijë shqiptarë planifikojnë të lenë vendin vitet e ardhshme dhe shumica e tyre janë të rinj. Faktorët ekonomikë dhe perceptimi negativ i situatës në vendin e tyre, janë faktorët më ndikues në emigracionin e të rinjve. Përsa i takon emigrimit të trurit, ky fenomen është shumë agresiv në Shqipëri dhe Mali të Zi.

Të Fundit