Stop- Nuk merr mjekim per kancerin, qytetaret ndihmojne pacientin.(16.04.2019)

Pak ditë më parë, Hajdër Bendaj iu drejtua emisionit “Stop”, pasi vuan nga kanceri i tiroides dhe është trajtuar me medikamentin, Sorafenib(Nexavar) për 6 muaj nga mjekët e Qsut-së. Por ky medikament nuk futet tek lista e mjekimit të rimbursueshëm dhe një pako kushton 5 milionë lekë. Doktoresha onkologe i tha, se për sëmundjen e tij, nuk ka filluar të ketë protokoll.Për shkak të burokracive, Hajdër Bendaj nuk merrte mjekim prej 8 muajsh.Pasi panë emisionin, Ergest Krakulli nga Lushnja dhe Mikel Kokuja nga Belshi i ofruan Hajdërit një sasi medikamenti.

Të Fundit