Stop-denoncimet/ Spak mesyn ne zyrat e ZA-së Peshkopi-Stop-29 Shtator 2021

Pas denoncimeve të përsëritura të emisionit “Stop”, oficerët e Spak kanë zbarkuar të martën në Zyrën Vendore Arsimore Dibër dhe Këshillin e Qarkut Dibër. Sipas burimeve për mediat, po verifikohen një sërë dokumentesh, që mund të përbëjnë shkelje ligjore.Mësohet, se janë shoqëruar në komisariatin e Dibrës 3 zyrtarë, dy inspektorë të ZVA-së dhe financieri i Këshillit të Qarkut.Në shtator 2020, emisioni Stop tregoi, se drejtoresha e ZA-së Peshkopi,Brikena Dani,e cila nuk plotësonte vetë kriteret ligjore për pozicionin e punës, u kishte ndërprerë pa të drejtë kontratën 300 mësuesve. Zonja Dani kishte paguar mësuesin dhe drejtorin e shkollës Selishtë, Avni Delishi, edhe pse ky i fundit rezultonte në Londër, që nga muaji mars 2020.Këtë shtator, Stop u rikthye në Selishtë, ku tregoi me prova e fakte, se drejtori i shkollës së Selishtës, ishte me shkollë të mesme. Të nesërmen Rubin Kurti u shkarkua dhe u zëvendësua me një arsimtar me shkollë të lartë. Por tani fjalën e ka Spaku për gjithë këto shkelje ligjore.

Të Fundit