Stop – Demshperblimet, ish-te perndjekurit sorollaten neper institucione! (26 prill 2019)

Servete Gaxha, e bija e Idriz Gaxhës, ish- i internuar në Tepelenë, ankohet në “Stop”, se ka dorëzuar dosjen për dëmshpërblim, që në vitin 2011, por përballet me ping-pongun e institucioneve, nga ministria e drejtesise tek e financave, pa një zgjidhje.Edhe Panajo Qirjaqi, nga Gjirokastra, tregon, se bashkëshorti i saj vuajti 25 vjet burgim , pasi u martua me një shtetase greke. Në vitin 1995 ata morën 20 milionë lekë të vjetra. Por sot zonja është në mëshirë të fatit, e paralizuar dhe pa asnjë përgjigje për dëmshpërblimin, që i takon.Bilal Kola, drejtor i Institutit të ish të përndjekurve politikë,shpjegon ndryshimet, që ka pësuar ndër vite, ligji për dëmshpërblimin e kësaj kategorie.Nga ana tjetër, rradhët në sportelin e ministrisë së financave vetëm shtohen dhe të interesuarve, askush nuk u jep një sqarim.

Të Fundit