Stop – Aksidenti në punë në Gjirokastër, ekspertiza nxjerr shkeljet! (10 prill 2019)

Pak ditë më parë, Veronika Muka, nga Gjirokastra, denoncoi në “Stop”vdekjen e të vëllait në punës, në kompaninë e dajës, Bashkim Graci.Ngjarja e ndodhur në shtator 2017, i shkaktoi vdekjen të riut, punonjës mirëmbajtjeje në firmë kabllore, i cili u ngjit në shtyllë të energjisë elektrike. Ndërsa kryheshin veprimet hetimore, daja kërkoi që të mos bëhej autopsia e viktimës dhe i detyroi prindërit e tij, të firmosnin, që nuk kishin asnjë pretendim.Pas emisionit “Stop” reagoi Inspektoriati Shtetëror Teknik Industrial, duke dalë me një ekspertizë, që fakton shkeljet.Inxhinieri dhe shefi i sektorit, Aleksandër Paci, përmend distancat, lartësinë me tokën,masat e mbikqyrjes dhe moskualifikimin e të riut, si shkaqet që cuan në incidentin fatal.Por prokuroria e Gjjirokastrës nuk e ka kërkuar këtë ekspertizë, që do t’ia verë në dispozicion emisioni “Stop”.

Të Fundit