Shijak/Nje vit pas termetit familja Smoqi jeton ne cader e pret demshperblim – Stop – 12 Nentor 2020

Kemi udhëtuar drejt fshatit Kënetë të Bashkisë Shijak, për t’u takuar me familjen Smoqi. Banesa e kësaj familjeje u dëmtua dy herë nga tërmetet e vitit 2019, duke lënë pasoja. Banesa është në emër të kryefamiljares, zonjës Lutfije Smoqi, por me të jetojnë edhe djali, nusja, dy fëmijët e mitur, ndërsa presin në jetë edhe dy të tjerë.Përballë kanë një cadër, të cilën sic na tregon ajo, e kanë siguruar privatisht. Pretendimi i zonjës Lutfije është, se është lënë jashtë vëmendjes së njësisë administrative dhe bashkisë së Shijakut. Pavarësisht, se niveli i dëmeve është përcaktuar si DS 3, ajo pohon, se dëmtimet janë më të mëdha.gazetari i “Stop” interesohet pranë njësisë administrative dhe pas takimit me kryetarin e bashkisë, ky i fundit thotë, se zonja Lutfije ka mundësi të tërheqë shumën e parave nga granti i rindërtimit.

Të Fundit