Vdes ne Gjermani, del i gjalle ne gjendjen civile,te bijes i mohojne bursen – Stop – 12 Nentor 2020

Denoncimi i radhës vjen nga qyteti i Beratit. Një konflikt i hershëm, që ka ndarë një familje, ka bërë që studentja e vitit të parë, të mos plotësojë kriterin për të përfituar bursë, pasi i ati i ndjerë, që ndërroi jetë në Gjermani në 22 gusht, figuron ende i gjallë në Gjendjen Civile. Klea Sholla, flet në emër të së motrës studente dhe thotë, se që kjo e fundit të përfitojnë bursën, duhet të faktohet mungesa e njërit prind.Në angjensinë funerale thonë, se duhet të vijë skeda e vdekjes, bashkë me vulën apostile, që të bëhet çregjistrimi.Në gjendjen civile, kur babai i vajzave rezulton i gjallë, shpjegojnë, se familjarët nuk kanë shkuar kurrë pranë këtij institucioni.Gazetari i “Stop” ve përballë familjarët në konflikt të të ndjerit, motra e të cilit shprehet, se dokumentacioni në Gjermani është shumë i vështirë për t’u sjellë për shkak të Covid-it.

Të Fundit