SHBA dhuron një cigare marijuanë në rast të vaksinimit kundër Covid-19

Washington-i ka vendosur të shpërblejë me një cigare marijuanë të gjithë të rriturit mbi 21 vjeç të cilët vaksinohen.
Si pjesë e një përpjekje të quajtur “Joints for Jabs”, Bordi i Liquor dhe Kanabis i shtetit thotë se po lejon përkohësisht shitësit e licencuar të kanabisit të dhurojnë një cigare për çdo të rritur që vaksinohet kundër virusit vdekjeprurës për të inkurajuar njerëzit të vaksinohen.

Zyrtarët shtetërorë thanë se njoftimi erdhi pasi ata morën kërkesa të shumta nga shitësit e kanabisit për të mbështetur përpjekjet e vaksinimit me promovime.

Shteti më parë gjithashtu lejoi bizneset të ofrojnë pije alkoolike falas për klientët me prova të vaksinimit.Në Kaliforni, shteti njoftoi një lotari prej 116.5 milion dollarë , me banorët e vaksinuar të kualifikuar për të fituar çmime parash prej 50,000 dollarë ose 1,5 milion dollarë secili.

Los Angeles County ka dhënë gjithashtu karta dhuratë dhe bileta sezonale Dodgers dhe LAFC .

Administrata e Biden gjithashtu ka bashkëpunuar me biznese të shumta publike dhe të sektorit privat për të ofruar stimuj për amerikanët për t’u vaksinuar.

Të Fundit