Meta përshëndet “Mëngjesin e Lutjeve” të Jeruzalemit: Asnjë hebre nuk u shua në Shqipëri

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, mori pjesë dhe përshëndeti nëpërmjet një video-mesazhi takimin e përvitshëm tradicional “Mëngjesi i Lutjeve”, që po mbahet në Jeruzalem nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit të Izraelit, Reuven Rivlin.

Në fjalën e tij, Meta ka theksuar se nga Tirana shpreh falenderimet më të sinqerta dhe uron sa më shumë paqe për popullin e tyre.

Jam në dijeni se tema e veprimtarisë së këtij viti është qëndrueshmëria politike e popullit tuaj. Ne vazhdojmë të shpresojmë si dhe të lutemi për stabilitetin tuaj politik në mes të disa zgjedhjeve, që janë mbajtur kohët e fundit në vendin tuaj. E dimë se kjo është një kohë shumë e vështirë për të gjithë ju, në këto çaste. Ndihemi mirënjohës kur shohim një rikthim te një periudhë më paqësore për popullin tuaj si dhe për fqinjët tuaj. Ne lutemi për paqe të përjetshme në Jeruzalem si dhe në të gjithë rajonin tuaj!

Ia drejtojmë lutjet tona Zotit të Plotfuqishëm që të gjitha vendet të mund të jetojnë në paqe dhe bashkëjetesë me njëri-tjetrin! Shqiptarët identifikohen me luftën tuaj për liri dhe paqe përgjatë shekujve dhe vuajtjet e vazhdueshme në këtë proces. Shqiptarët janë krenarë që kanë qëndruar pranë dhe në krah të popullit hebre gjatë periudhës së errët të Luftës së Dytë Botërore, duke sakrifikuar jetën e tyre për të mbrojtur familjet hebreje, që ishin të strehuara në vendin tonë. Asnjë hebre i vetëm nuk iu dorëzua nazistëve dhe asnjë jetë e vetme hebreje nuk u shua në Shqipëri gjatë asaj periudhe të tmerrshme.

Sot shpreh mbështetjen tonë të vazhdueshme për ju dhe i lutem Zoti të sjellë paqe dhe paqe jo vetëm në vendin tuaj, te fqinjët tuaj dhe rajonin ku jetoni, por në çdo vend që vuan nga konfliktet! Libri i Psalmeve përshkruan më së miri se sa i veçantë është Jeruzalemi dhe se sa e rëndësishme është lutja për ruajtjen e paqes: “Lutuni që paqja të mbizotërojë mbi Jeruzalem! Ata që jua duan të gëzojnë begati! Mbretëroftë paqja brenda mureve tuaja si dhe begatia në kështjellat (shtëpitë) dhe strehat e sigurta tuaja!” Zoti e bekoftë Izraelin, Shqipërinë dhe të gjitha kombet mbi tokë! Le të sjellë Zoti paqen dhe begatinë në Jeruzalemit si dhe në të gjitha qytetet ku jetoni!”, ka thënë Meta.

 

 

Të Fundit