Qumeshti dhe nenproduktet e tij, lista e “zeze” me ngarkesa bakteriale! 23 tetor 2018

Pas akullores dhe bozës, “Stop” iu drejtua laboratorit privat SCA në Sauk edhe për analizat e qumështit, kosit, e dhallës. Sërish përfundimet ishin shokuese.Në 5 produkte kishte ngarkesë koliforme,ndërsa në 13 të tjera kishte ngarkesa bakteriale nga 1 milionë në 130 milionë.Por absurdi vazhdon, pasi Ministria e Bujqësisë, nuk ka norma bakteriale të lejuara, tejkalimi i të cilave, do të quhej shkelje.Ndaj ne i krahasuam vlerat e gjetura me normat në shtetin fqinj, Itali.

Të Fundit