Nis testimi i “pilulës vrasëse të kancerit” te njerëzit, asgjëson tumoret

Një pilulë e cilësuar si “vrasëse e kancerit” është dukur se “asgjëson” tumoret e ngurta në kërkimet e hershme, duke i lënë qelizat e shëndetshme të paprekura.

Ilaçi i ri është një punë kërkimore e 20-viteve dhe tani po i nënshtrohet kërkimeve paraklinike në SHBA.

I njohur si AOH1996, ai synon një variant kanceroz të një proteine ​​të quajtur antigjeni bërthamor i qelizave proliferuese (PCNA).

Në formën e saj të mutuar, PCNA është “kritike” në replikimin e ADN-së dhe riparimin e të gjithë “tumoreve në zgjerim”.

AOH1996 është duke u punuar nga City of Hope, një nga organizatat më të mëdha të Amerikës për kërkimin dhe trajtimin e kancerit.

Profesorja Linda Malkas, e cila ka zhvilluar ilaçin, shpjegoi: “Të dhënat sugjerojnë se PCNA ka ndryshuar në mënyrë unike qelizat e kancerit dhe ky fakt na lejoi të hartonim një ilaç që synonte vetëm formën e PCNA në qelizat e kancerit.

Pilula është treguar të jetë efektive në trajtimin e qelizave tumorale që rrjedhin nga kanceri i gjirit, prostatës, trurit, vezoreve, qafës së mitrës, lëkurës dhe mushkërive.

Shpresohet se zbulimi mund të çojë në ilaçe më të personalizuara për të trajtuar kancerin në të ardhmen.

Të Fundit