Ndihmoi refugjatë të paligjshëm, dënohet me 7.5 vite burg 32-vjeçarja shqiptare

Një grua që kishte ndihmuar kontrabandistët të kalonin njerëzit nëpër Kanal është burgosur për shtatë vjet e gjysmë.

Ujeza Kurmekaj, 32 vjeç, nga Shqipëria, u arrestua në shtëpinë e saj në Banbury, Oxfordshire, në tetor 2022.

Një hetim gjeti qindra mesazhe në telefonin e saj, të cilat vërtetonin se ajo po lidhte kontrabandistët me njerëz që dëshironin të kalonin në MB.

Duke folur për kontaktet në Francë, Kurmekaj shpjegonte se kë duhet të merrnin dhe ku.

Telefoni i saj përmbante gjithashtu 21 imazhe të letërnjoftimeve dhe pasaportave shqiptare, të cilat, kur u kontrolluan, tregonin se nëntë nga individët të cilëve u përkisnin kishin mbërritur në Mbretërinë e Bashkuar me një varkë të vogël.

Kurmekaj u deklarua fajtor për akuzat për lehtësimin e imigracionit të paligjshëm më 3 nëntor në Gjykatën e Kurorës së Oksfordit.

Pasi të përfundojë afati i burgut, ajo do të deportohet në Shqipëri.

Andy MacGill, oficer i lartë hetues i Agjencisë Kombëtare të Krimit, tha : “Ujeza Kurmekaj luajti një rol të madh si ndërmjetës, duke lidhur emigrantët me kontrabandistët e njerëzve që mund t’i transportonin ata në udhëtime të rrezikshme përtej Kanalit. Për këtë ajo do të rregullonte pagesat prej qindra eurosh për person. Kurmekaj kishte pak interes për sigurinë e njerëzve për të cilët po rregullonte kalimet, vetëm se ajo dhe punëdhënësit e saj merrnin pagesa.”

 

Të Fundit